Proxycon 2RD

Αυτόνομο σύστημα ελέγχου και οικονομίας ρεύματος, με έξυπνες κάρτες προσέγγισης (proximility RD-ID).

Γενικές Πληροφορίες

Σύστημα ελέγχου πρόσβασης στα δωμάτια με ενεργοποίηση ηλεκτρικής γλωσσίδας πόρτας , ελέγχου καταναλώσεων δωματίου  και ανεξάρτητου ελέγχου του κλιματισμού. Η τεχνική που χρησιμοποιεί βασίζεται στην τεχνολογία RF-ID , τεχνολογία πολύ διαδεδομένη στα συστήματα immobilizer των κλειδιών των αυτοκινήτων. Το σύστημα χρησιμοποιεί ειδικό μικροτσίπ τοποθετημένο στην κάρτα – κλειδί, το οποίο ανταλλάσσει δεδομένα με τις πρίζες ελέγχου των δωματίων κάθε φορά που βρίσκεται στην εμβέλεια του εκπεμπόμενου σήματος της πρίζας.Το μικροτσίπ της κάρτας αντλεί ενέργεια για την λειτουργία του από το εκπεμπόμενο από τις πρίζες σήμα (δεν γίνεται οποιαδήποτε χρήση μπαταριών).Η εμβέλεια εκπομπής εκτείνεται σε απόσταση μόλις 5 εκατοστών από την πρίζα, είναι χαμηλής, μη επιβλαβούς συχνότητας (125 khz), απαιτώντας έτσι σχεδόν το άγγιγμα  της κάρτας σε αυτήν.Η μέθοδος αυτή ξεπερνά τα οποιαδήποτε προβλήματα επαφών, υγρασίας, χρήσης σε εξωτερικούς χώρους κλπ, που παρουσιάζουν άλλα συστήματα τύπου smart card, magnetic card κλπ. Είναι πολύ αξιόπιστη και για τον λόγο αυτό πολύ διαδεδομένη στην βιομηχανία, σε συστήματα ταυτοποίησης και ελέγχου όπου απαιτούνται πολύ υψηλά στάνταρ ασφαλείας.

Το σύστημα είναι τοπικού ελέγχου, λειτουργεί και προγραμματίζεται αυτόνομα από τον ξενοδόχο με την χρήση κάρτας Master χωρίς να απαιτεί χρήση ή διασύνδεση με Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Ο προγραμματισμός γίνεται άπαξ, αρχικά, κατά την εγκατάσταση και στη συνέχεια μόνο εφόσον χαθεί κάποια κάρτα και απαιτείται αντικατάσταση της. Οι ενδεικτικές λυχνίες led της εσωτερικής πρίζας καθοδηγούν το ξενοδόχο κατά την απλή διαδικασία του προγραμματισμού.

Το σύστημα Blue Touch προβλέπει επίσης άνοιγμα κεντρικής εξώπορτας και πρόσβαση ή απαγόρευση σε προπληρωμένες ή ελεύθερες υπηρεσίας όπως  parking, γυμναστήριο, λειτουργία ή όχι, του κλιματισμού κλπ

To module πίνακα ProxyCon, περιλαμβάνει ακόμη, δύο Ρελέ φορτίων, επαφής 16Α έκαστο (resistive load) για τη διαχείριση του φορτίου των φώτων και του κλιματισμού. Ακόμη διαθέτει Ρελέ επαφής 1Α για την διέγερση της ηλεκτρικής γλωσσίδας πόρτας, με επιλογή εξόδου 12V dc / 500ma ή ψυχρής επαφής για χρήση εξωτερικού τροφοδοτικού. Για την τροφοδοσία του χρησιμοποιεί ισχυρό Switching τροφοδοτικό με δυνατότητα άριστης λειτουργίας σε μεγάλη βύθιση ή υπέρταση (λειτουργία με τάσεις ΔΕΗ από 80 έως 250 Volt). Επίσης διαθέτει σειριακή είσοδο για δυνατότητα αναβάθμισης του λειτουργικού προγράμματος του microcontroller.

Προσφέρει μία πλειάδα λειτουργιών διατηρώντας ταυτόχρονα μία πολύ προσιτή τιμή, ιδανικό για χρήση σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία.

Ιδιότητες & Περιγραφή Χρήσης

Αθόρυβο άνοιγμα πόρτας
Με το άγγιγμα της κάρτας στην εξωτερική πρίζα του δωματίου ενεργοποιείται ο ηλεκτρικός μηχανισμός της πόρτας για 4 δευτερόλεπτα, ανάβει η ένδειξη Door opener και ανάβουν τα φώτα του δωματίου για 1 λεπτό. Ο κοντρόλερ του συστήματος τροφοδοτεί τον ηλεκτρικό μηχανισμό της πόρτας με συνεχή τάση ώστε να μην δημιουργείται κανένας θόρυβος.

Έλεγχος καταναλώσεων
Με την τοποθέτηση της κάρτας στην φωτιζόμενη σχισμή της εσωτερικής πρίζας, φώτα και κλιματισμός παραμένουν ενεργοποιημένα για όσο χρονικό διάστημα ο κοντρόλερ του συστήματος ‘διαβάζει’ την κάρτα.
Με την απομάκρυνση της κάρτας από την πρίζα φώτα και κλιματισμός απενεργοποιούνται μετά από 1 λεπτό.

Ανεξάρτητος έλεγχος air-condition
Σε κατειλημμένο δωμάτιο το σύστημα επιτρέπει την λειτουργία του κλιματιστικού μόνον εάν είναι η μπαλκονόπορτα κλειστή. Επιτρέπει λειτουργία του κλιματισμού με ανοικτή μπαλκονόπορτα, για 3 λεπτά, χρόνο αρκετό ώστε ο πελάτης να μπορεί να αερίσει το δωμάτιο ή να επισκεφθεί την βεράντα του δωματίου. Εάν η μπαλκονόπορτα παραμείνει ανοικτή για μεγαλύτερο χρόνο, τότε ο κλιματισμός απενεργοποιείται έως ότου η μπαλκονόπορτα κλείσει.
Η πληροφορία δικαιώματος χρήσης κλιματισμού είναι γραμμένη στη κάρτα, δίνοντας τη δυνατότητα πώλησης του κλιματισμού , ως έξτρα υπηρεσίας, με τη χρήση 2ης σειράς καρτών ‘NO AIR-CONDITION’.

Πολλαπλοί χρήστες ανά δωμάτιο
Το σύστημα αναγνωρίζει και επιτρέπει την πρόσβαση σε 3 διαφορετικές κάρτες πελατών ανά δωμάτιο και σε 2 διαφορετικές ομάδες- κατηγορίες καρτών pass partout (πχ καθαρίστριες-συντηρητές).
Μπορούμε λοιπόν να δώσουμε περισσότερες από μία κάρτες – κλειδιά σε περιπτώσεις σουίτας ‘η οικογενειών που φιλοξενούνται στα διαμερίσματά σας.

Μην ενοχλείτε (Do not disturb)
Ο ένοικος του δωματίου εφ΄όσον είναι κατειλημμένο, μπορεί να ενεργοποιήσει την ιδιότητα ‘μην ενοχλείται’ πιέζοντας το αντίστοιχο μπουτόν της εσωτερικής πρίζας δωματίου. Απαγορεύει έτσι την είσοδο της καμαριέρας στο δωμάτιο. (Για λόγους ασφαλείας η λειτουργία do not disturb μπορεί να ακυρωθεί από το μπρελόκ master του ξενοδοχείου).

Ένδειξη κατάστασης δωματίου
Όλες οι λειτουργίες και η κατάσταση του δωματίου απεικονίζονται στις λυχνίες led της εξωτερικής (και εσωτερικής) πρίζας το δωματίου.

  • Ενεργοποίηση πόρτας : πράσινη λυχνία Door opener/Alarm για 10 δευτερόλεπτα.
  • Δωμάτιο κατειλημμένο : πράσινη λυχνία Room occupied.
  • Μην ενοχλείτε : κόκκινη λυχνία Do not disturb.
  • Ανοιχτή μπαλκονόπορτα σε ελεύθερο δωμάτιο : αναβοσβήνει γρήγορα η λυχνία Door opener/Alarm.

Φωτισμός νυκτός
Όλες οι πρίζες(εσωτερικές και εξωτερικές) του συστήματος blue touch φωτίζονται στο επάνω τμήμα τους με έντονο αλλά διακριτικό μπλε φως νυκτός που διευκολύνει τους ενοικιαστές όταν τα φώτα είναι σβηστά στο δωμάτιο ή στους διαδρόμους.

Πρόσβαση σε κεντρική είσοδο-άλλες εισόδους
Πρόσθετα module ProxyCon-2RD, προγραμματισμένα ως κεντρική είσοδος, parking, είσοδος access 1 έως 5 κλπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου. Επιπλέον, μπορεί να γίνει συνεργασία με δικτυακά module ProxyCon-Net, σε χώρους που απαιτείται καταγραφή και έλεγχος των συμβάντων σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (οι κάρτες και ο τρόπος κωδικοποίησής τους είναι απολύτως συμβατός με το σύστημα ProxyCon-Net και το πρόγραμμα Talos-net).

Κατηγορίες πελατών-προπληρωμένες υπηρεσίες
Οι επιπλέον κωδικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ξενοδοχείου ακόμη και για προπώληση υπηρεσιών και πρόσβαση ή όχι των πελατών σε αυτές.
Για παράδειγμα μπορούν κάθε φορά να προγραμματίζονται ή να χρησιμοποιούνται ήδη προγραμματισμένες κάρτες με δικαίωμα κλιματιστικού , θέση parking, πρόσβαση σε γυμναστήριο κλπ εφ’οσον αυτές οι υπηρεσίες χρεώνονται επιπλέον.

*Για την παραπάνω λειτουργία απαιτείται η κεντρική συσκευή Nemesis RF-ID programmer στην reception του ξενοδοχείου

Επεκτασιμότητα
Πρόσθετα module ProxyCon-2RD, προγραμματισμένα ως κεντρική είσοδος, parking, είσοδος access 1 έως 5 κλπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους χώρους του ξενοδοχείου. Επιπλέον, μπορεί να γίνει συνεργασία με δικτυακά module ProxyCon-Net, σε χώρους που απαιτείται καταγραφή και έλεγχος των συμβάντων σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (οι κάρτες και ο τρόπος κωδικοποίησής τους είναι απολύτως συμβατός με το σύστημα ProxyCon-Net και το πρόγραμμα Talos-net).